dagar som går

hade en hemskt dag igår. Började rätt bra med flyt på tentaplugget osv, men sen så skulle jag göra torsk i ugn med färdigsås och ris och potatis till samt kokade morötter.Vispade även ihop en kladdkaksmuffinssmet innan. 

1) smällt inte smöret i mikron utan att ha tillräckligt mkt papper. blev smör i heeeela mickron!!
2) kolla mängd ris innan man börjar med maten. hade 1/2 dl kvar bara, som jag dessutom tappade ut på golvet.
3) om du har form med sås i i ugnen, dra inte ut gallret för att sen ta ut formarna, det kan välta -> skit över hela spisen... typ såhär:
4) om det nu visar sig att fisken inte är klar. Ställ INTE in den igen i tron om att det kommer att gå bra. Stäng istället av ugnen, torka ur för att sen kanske försöka med fisken igen. (jag satte in den och lät den vara på i tio minuter till. ALLT brände fast (ocf!)
5) innan ni öppnar ugnen,  STÄNG AV brandvarnaren, annars kommer grannarna och du själv älska dig väldigt mkt. (tur att jag är van asså). Man har en förmåga att paralyseras av ljudet.
6) om ris och potatis inte funkar. se till att koka det nyvalda tillbehöret tillräckligt länge, så slipper du som jag är halvkokade snabbmakarkoner (hur misslyckas man ens där??) med halvkokta morötter. Fisken fick tyvärr slängas.
7) för att rengöra ugnen kan man blanda såpa med vatten i en sprayflaska, spraya ner ugnen och låta den gå upp till 50-100 grader för att sen stänga av ungen och torka ur när det svalnat. Jag dränkte ugnen i diskmedel, brände diskmedlet och var tillbaka på ruta noll.
8) ställ inte såpaflaskan på golvet utan att ha locket på ordentlingt, det är lätt att välta den när man öppnas skåp och dylikt.
9) om du misslyckats med mkt i köket en dag, se till att hålla dig borta därifrån!

Summa av summarium: Ingen mat för mig, rök och kemikaliedoft i heela lägenheten så fick öppna såväl fönster som dörrar i flera timmar och höll på att dö av huvudvärken som det gav mig ändå. Muffinssmeten fick jag stoppa in i kylen för att gräddas senare... de fick bara lite såpasmak, så det är bra det (:
Och inte vågade jag äta nått alls med resten av dagen och kvällen.

Så för att lyckas i köket, hur gör man då? Tips: gör inte som sandra! 
Haha ^^evigt lycklig för att jag kan skratta åt mig själv i situationer man helst vill lägga sig på golvet o dö i en hög. 

Kommentarer
Postat av: Anna

Hahahahha, gjorde min kväll att läsa detta. Duktig du är bundis! Ibland blir allt fel!

Svar: Haha tur man kan roa någon ^^D <3
Sandruskapuska

2014-10-21 @ 01:41:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0